Mliečna rýža
Veľmi chutná krémová sladkosť, ktorú si iste pamätá každý z detstva. Mňamka!
Budeme potrebovať:
250 g - ryža
300 ml - voda
50 g - maslo
1/2 lyžička - soľ
800 ml - mlieko
2 ks - vajíčka
4 lyžice - kr. cukor
1 bal. - vanilkový cukor
kakao, škorica, granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup
1.
Ryžu si premyjeme a dáme ju variť vo vode, ktorú sme si osolili a pridali do nej maslo.
2.
Keď sa voda vyparí, pridáme mlieko a pomaly varíme.
3.
Medzitým si dôkladne vymiešame žĺtka s cukrom a v druhej miske bielka s vanilkovým cukrom na tuhú penu.
4.
Keď máme uvarenú ryžu mäkkú, pridáme žĺtka a premiešame. Odstránime z ohňa a ešte za horúca pridáme vyšľahané bielka. Spojíme a podávame posypané strúhanou čokoládou, grankom, kakaom alebo škoricou.
Dobrú chuť!
Zdroj: Nosalty