Famózne krémové kocky so šľahačkou
Jednoduché a rýchle sladké pokušenie. Krémové zákusky sú tie naj. Mňamka!
Budeme potrebovať:
Cesto:
6 ks - bielka
6 lyžíc - kr. cukor
3 lyžice - polohrubá múka
40 g - kakao
1 lyžička - prášok do pečiva
Náplň:
600 ml - mlieko
6 ks - žĺtka
10 lyžíc - kr. cukor
1 bal. - vanilkový puding
3 lyžice - hladká múka
250 g - maslo
Povrch:
500 ml - smotana na šľahanie
Postup:
1.
Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh. Priebežne za stáleho šľahania pridávame cukor.
2.
Múku si zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a vmiešame k vyšľahaným bielkom. Takto pripravené cesto si navrstvíme na vyšší plech, ktorý sme si vopred vyložili papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.
3.
Upečené cesto necháme vychladnúť.
4.
Z mlieka, pudingu, cukru, múky a žĺtkov si uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas premiešame.
5.
Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú vanilkovou hmotu.
6.
Na vychladnuté cesto si navrstvíme krém a na krém vyšľahanú šľahačku. Ozdobíme podľa svojich predstáv. Dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika