Ihneď mäkké vianočné perníčky (Foto recept)

Pridal admin dňa November 28, 2015

 

Fantastické mäkučké medové perníčky s chuťou škorice. Foto recept.

Budeme potrebovať:

Perníčky:

200 g - hladká múka
80 g - práškový cukor
1 lyžička - prášok do pečiva
1 lyžička - škorica alebo perníkové korenie (plochá lyžička)
1 ks - vajíčko
1 lyžička - kvalitné kakao
2 lyžice - med
50 g - maslo

Poleva:

1 ks - bielok
120 g - práškový cukor

Postup:

1.

Do misky dáme preosiatu múku, práškový cukor, kakao, vajcia, prášok do pečiva a škoricu.

2.

V menšom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo spolu s medom a prilejeme ho k sypkej zmesi. Premiešame vareškou a vznikne redšie cesto, ktoré odložíme do chladničky na 1 celý deň. Cesto stuhne a super sa s ním pracuje. Je jemné, mäkučké a vôbec sa netrhá.

3.

Na pracovnej doske rozvaľkáme cesto na plát hrubý cca 0,5 cm a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pri spracovávaní cesta si pomáhame hladkou múkou. Cesto sa vôbec nelepí, netrhá a je krásne jemné.

4.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov 5 minút. Ja som mala tenšie medovníčky, ale keď pečiete hrubšie, nechajte ich o minútu, dve piecť dlhšie. Nenechávajte ich však piecť veľmi dlho, inak stvrdnú a budú horké.

5.

Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme bielkom a necháme na rovnej ploche vychladnúť.

6.

Práškový cukor s bielkom vymiešame metličkou do hladkej hmoty. Ja osobne nepoužívam pri šľahaní polevy mixér, ale iba metličku, aby mi nevznikli vzduchové bubliny, ktoré potom spôsobia praskanie polevy. Keď vyšľaháme ručne, poleva po stuhnutí nepraskne. A môžeme zdobiť sáčkom alebo striekačkou. :)

Zdroj: NejRecept.cz