Vynikajúci obed s mletým mäsom z jedného pekáča pre "lenivé" gazdinky
Ďalší skvelý tip na chutný obed z jedného pekáča. Nemusíte špiniť veľa kuchynských misiek, hrncov ani kuchynských pomôcok. Stačí, ak si všetky suroviny nakrájate, nastrúhate, narstvíte na seba na pekáčik a dáte zapiecť. Dokonca navrstvené mäso môžete použiť aj do žemlí a pripravíte si tak chutný domáci hamburger.
Potrebujeme:
- 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové),
- 3 vajíčka,
- 2 cibule,
- 2 stredne veľké zemiaky,
- 100 g tvrdého syra,
- soľ a čierne korenie,
- majonéza
Postup:
1.
Pripravíme si plech na pečenie, vymastíme ho olejom alebo maslom.
2.
Mleté mäso rozdelíme na 5 častí (alebo menej alebo viac, podľa toho koľko porcií chcete mať). Osolíme a okoreníme.
3.
Cibuľu nakrájame na drobno a navrstvíme na každý kúsok mäsa.
4.
Na cibuľu navrstvíme vajíčka, ktoré sme uvarili a nastrúhali na hrubom strúhadle. Na vajíčka položíme na hrubom strúhadle nastrúhane surové zemiaky.
5.
Posledná vrstva je nastrúhaný tvrdý syr. Na syr navrstvíme jednu lyžicu majonézy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Záleží však na hrúbke mäsa.
Zdroj: Vk