Vynikajúce jahodové "tiramisu"

Pridal admin dňa June 8, 2015
Kategória: Recepty

 

Osviežujúci a ľahký dezert. Dlhé detské piškóty, mascarpone krém a ovocná omáčka.

Budeme potrebovať:

Ovocná vrstva:

500 g - jahody
1 ks - citrón
60 g - práškový cukor
1 lyžička - kukuričný škrob
50 ml - likér podľa chuti

Krém:

250 ml - smotana na šľahanie
500 g - mascarpone
500 g - jahodový jogurt
350 g - jahody
60 g - práškový cukor
štipka - soľ

Ďalej budeme potrebovať:

dlhé detské piškóty
jahody na ozdobu

Postup:

1.

Jahody umyjeme, očistíme a dáme do misky. Pridáme cukor, likér, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Ovocnú hmotu vložíme do hrnca a privedieme do varu. Keď hmota vrie, pridáme kopcovitú lyžičku kukuričného škrobu a za stáleho miešania varíme cca 3 minúty. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť.

2.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. V druhej miske vymiešame mascarpone, jogurt, štipku soli a cukor. Hmoty spojíme. Jahody nakrájame na malé kúsky a pridáme k mascarpone krému.

3.

Pripravíme si formu - dno vyložíme dlhými detskými piškótami, navrstvíme polovicu mascarpone krému a polovicu jahodovej hmoty. Znovu naukladáme dlhé detské piškóty, mascarpone krém a jahodovú hmotu. Vrch ozdobíme jahodami a odložíme do chladničky vychladiť.

Zdroj: Moirecepti