Zákusok siedme nebo
Výborný krémový zákusok. Po ochutnaní budete ako v siedmom nebi.
Budeme potrebovať:
Cesto 1:
5 ks - bielka
5 lyžíc - kr. cukor
50 g - kakao
2 lyžice - polohrubá múka
Cesto 2:
5 ks - bielka
5 lyžíc - kr. cukor
100 g - mleté vlašské orechy
2 lyžice - polohrubá múka
Plnka:
10 ks - žĺtka
10 lyžíc - kr. cukor
6 lyžíc - hladká múka
500 ml - mlieko
250 g - maslo
1 bal. - vanilkový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
3 ks tortové oblátky
Postup:
1.
Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Kakao zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom - premiešame už len lyžicou.
2.
Pripravíme si vyšší plech na pečenie. Na dno položíme oblátku a navrstvíme kakaové cesto. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút.
3.
Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Mleté vlašské orechy zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom - premiešame už len lyžicou.
4.
Rovnakým spôsobom upečieme aj orechové cesto.
5.
Krém:
Žĺtka zmiešame s múkou, pridáme 100 ml mlieka a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Keď máme cukor rozpustený, pridáme vymiešané žĺtka s múkou a mliekom. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
6.
Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutú žĺtkovú hmotu.
7.
Na upečené kakaové cesto natrieme polovicu vyšľahaného krému, položíme orechové cesto s oblátkou a navrstvíme druhú polovicu krému. Na vrch položíme tretiu oblátku. Môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou, no nemusíme. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika