Originálny McDonalds apple pie
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
2 šálky polohrubej múky,
1/4 šálky kr. cukru,
1/2 ČL mletej škorice,
1/4 ČL hrubozrnnej soli,
3/4 šálky nízkotučného tvarohu,
4 PL masla izbovej teploty.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
2 jablká,
1/4 šálky kr. cukru,
2 PL masla,
1/4 šálky mletej škorice,
4 PL vody,
1 PL kukuričného škrobu,
rastlinný olej na vyprážanie.
Ďalej budeme potrebovať:
1 vajíčko,
1 balíček škoricového cukru.
POSTUP:
Krok 1
Múku, cukor, škoricu a soľ zmiešame dohromady. Pridáme tvaroh a maslo a za stáleho miešania vytvoríme pevné cesto.
Krok 2
Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne 30 minút odležať v chladničke.
Krok 3
Pripravíme si plnku. Jablká olúpeme, zbavíme jadier a nakrájame ich na kocky. Spolu s cukrom a maslom ich opražíme na ohni. Keď sa nám maslo rozpustí, pridáme 4 PL vody a podusíme to cca 10 minút, kým nám jablká nezmäknú. Nakoniec pridáme kukuričný škrob a chvíľu povaríme, kým nám hmota nestuhne.
Krok 4
Keď sú jablká mäkké, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutých primiešame škoricu.
Prvá varianta: PEČENIE
Krok 5
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie.
Krok 6
Valčekom si vyvaľkáme vychladené cesto a nakrájame si obdĺžniky o veľkosti 10 x 5 cm.
Krok 7
Naukladáme ich na papier na pečenie, navrstvíme jablkovú dreň a zakryjeme ju druhým plátom cesta. Kraje pomocou vidličky pritlačíme.
Krok 8
Cez vrchný plát si urobíme tri šikmé rezy. Vajíčko si rozmiešame spolu s 1/2 balíčka škoricového cukru a potrieme nimi celý koláčik.
Krok 9
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
Krok 10
Upečené vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Na ešte teplý nasypeme trochu škoricového cukru.
Druhá varianta: VYSMÁŽANIE
Pripravené taštičky si vložíme na 1 hodinu do chladničky (v mrazničke ich môžeme skladovať po dobu 3 mesiacov). Takto vychladené si vysmážame v rastlinnom oleji. Vysmažené necháme odkvapkať na servítke, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé posypeme škoricovým cukrom.
Dobrú chuť!