Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre
V porovnaní s tradičnými tvarohovými palacinkami sú oveľa jemnejšie a chutnejšie. Sú síce časovo náročnejšie, ale tá chuť je naozaj božská!
Budeme potrebovať:
Palacinky:
250 g - hladká múka
2 ks - žĺtky
2 lyžičky - kr. cukor
štipka soli
2 lyžice - olej
400 ml - mlieko
200-250 ml - minerálka
Náplň:
750 g - tvaroh
5 lyžíc - práškový cukor
1 bal. - vanilkový cukor
2 lyžice - hrozienka (nemusia byť)
2 ks - bielky
podľa chuti - citrónová kôra
Ďalej budeme potrebovať:
200 ml - mlieko
2 ks - vajíčka
2 lyžice - kr. cukor
1 bal. - vanilkový cukor
Postup:
1.
Zo surovín na palacinky klasicky spracujeme hladké cesto, ktoré v tenkej vrstve nalejeme na rozpálenú panvicu potretú minimom oleja a smažíme z oboch strán do zlatista.
2.
Tvaroh, cukor, hrozienka a bielky vymiešame do hladka, môžete náplň osviežiť citrónovou kôrou, ale nemusíte.
3.
Každú palacinku naplníme plnkou a zrolujeme. Prekrojíme na polovicu a prekrojené časťou nahor ich ukladáme do pekáča.
4.
Vajíčka vymiešame vidličkou, pridáme mlieko, cukor, vanilku a zalejeme palacinky.
5.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 st. do tej doby, kým "omáčka" nezhustne.
6.
Podávame horúce a posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Citromhab