8 najlepších receptov na výborné cheesecaky

Pridal admin dňa May 14, 2016
Kategória: Recepty

 


Máte radi cheesecake? Dnes je cheesecake veľmi moderný a populárny dezert či už v reštaurácii alebo doma. Jemný tvarohový krém so šľahačkou alebo s mascarpone, prípadne s ricottou alebo iným smotanovým syrom je v kombinácii so sušienkovým základom neodolateľný. Niekto má radšej chrumkavejší základ, niekto tuhší krém alebo ovocie na vrchu. Vyberte si niektorý z týchto fantastických receptov na cheesecake. Tento dezert môžete pripraviť bez pečenia a veľmi jednoducho, stačí si iba vybrať.

1.
Bodkovaný cheesecake

Budeme potrebovať: 1 šálku nadrvených BEBE keksíkov alebo Marína sušienok, 1/4 šálky kakaa, 2 PL kr. cukru, 1/4 šálky rozpusteného masla, 1/2 šálky pr. cukru, 2 vajíčka, 1 ČL vanilkového cukru, 2/3 šálky kyslej smotany, 30 ml rozpustenej tmavej čokolády, 500 g mäkkého smotanového syra.

Postup: Najskôr si predhrejeme rúru na 150 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie a vystelieme ju papierom na pečenie. V menšej miske si rozdrvíme sušienky, pridáme cukor, kakao a rozpustené maslo. Premiešame a vystelieme touto zmesou formu. V inej miske si vymiešame smotanový syr do hladka. Postupne pridávame cukor a jedno vajíčko po druhom. Za každým dôkladne premiešame. Pridáme vanilku, ktorú sme si zmiešali s kyslou smotanou. Takto pripravenú hladkú hmotu si rozdelíme na polovicu. Jednou polovicou natrieme na rozdrvené sušienky a druhú si odložíme. Rozpustenú tmavú čokoládu si zahrejeme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s odloženou polovicou plnky. Vložíme si ju do sáčka alebo cukrárskeho vrecka a vytvárame do navrstvenej tvarohovej hmoty guličky. Vložíme do rúry a pečieme cca 1 hodinu. Po uplynutí času rúru vypneme, ale koláč nevyberáme. Necháme ho v rúre postáť 1 hodinu a následne ho dáme vychladiť do chladničky na 24 hodín. Krájame horúcim nožom a podávame


Zdroj: Bakersdaughter

2.
Vynikajúci NEPEČENÝ čerešňový cheesecake

Budeme potrebovať: Sušienka: 200 g BEBE sušienky, 125 g masla, 2 lyžice čerešňovej šťavy. Náplň: 350 g mäkký tvaroh alebo mascarpone, 500 ml smotana na šľahanie, 15 g želatína, 10 lyžíc studená voda, 2-3 lyžice citrónová šťava, 1 ks citrón (kôra), 200 g práškový cukor. Vrch: 500 g čerešňový kompót, 5-6 lyžíc kr. cukor, 15 g želatína, 10 lyžíc studená voda.

Postup: V miske si rozdrvíme sušienky a polejeme ich roztopeným maslom. Dôkladne premiešame a pridáme ešte čerešňovú šťavu. Takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy a odložíme do chladničky. Pripravíme si krém. Tvaroh alebo mascarpone si zmiešame s cukrom. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku a zmiešame s tvarohom. Želatínu si rozrobíme vo vode a primiešame k šľahačkové hmote. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a dôkladne premiešame. Navrstvíme na sušienkový základ a dáme do chladničky. Pripravíme si čerešňovú vrstvu. Kompót s cukrom dáme ohriať v hrnci na oheň a pripravíme si želatínu (rozrobíme ju vo vode a pridáme ju ku kompótu). Dôkladne premiešame a navrstvíme na vychladený šľahačkový krém. Dáme do chladničky stuhnúť a podávame.

 
Zdroj: Torte kolači

3.
Nepečený oreo cheesecake pripravený za 30 minút

Budeme potrebovať: Sušienka: 250 g Oreo sušienky, 80 g maslo. Krém: 350 g Philadelphia krém alebo mascarpone, 60 g práškový cukor, 1 lyžica vanilková aróma, 10 g želatína, 50 ml voda, 200 ml smotana na šľahanie, 200 g biela čokoláda, 100 g Oreo sušienky, 20 ml citrónová šťava. Na ozdobu: Oreo sušienky, biela čokoláda

Postup: Pripravíme si okrúhlu formu, ktorú si vyložíme papierom (priemer formy 23 cm). Oreo sušienky si pomocou mixéra rozdrvíme a zalejeme ich maslom. Hmotu dôkladne premiešame a navrstvíme ju na dno formy. Poriadne rukami utlačíme a odložíme do chladničky. V miske si vymiešame smotanový syr s práškovým cukrom a vanilkou. Pridáme citrónovú šťavu a mixérom dôkladne vyšľaháme. Želatínu si pripravíme podľa návodu vo vode (necháme napučať vo vode - neskôr zohrejeme, ale nevaríme.) Necháme vychladnúť a pridáme ju k smotanovému syru. Čokoládu si roztopíme nad parou a necháme ju mierne vychladnúť. Následne ju pridáme k smotanového syru a dôkladne premiešame. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme v inej miske a tiež ju pridáme do pripravenej čokoládovej hmoty spolu s citr. šťavou. Dôkladne premiešame. Oreo sušienky si na hrubo nasekáme. 1/3 pripraveného krému si navrstvíme na sušienky, posypeme nahrubo nasekanými Oreo sušienkami, navrstvíme 2/3 krému a pekne uhladíme. Vložíme do chladničky najlepšie na celú noc. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a Oreo sušienkami.

 
Zdroj: Receptzasvakidan

4.
NEPEČENÝ cheesecake s nutelou a mascarpone krémom (Fotopostup)

Budeme potrebovať: Základ: 120 g kakao, 2 bal. sušienky BEBE, 70 g maslo, 3 lyžice nutela. Biely krém: 500 g mascarpone, 400 g smotana na šľahanie, 5 lyžíc nutela, 2 lyžice želatína v prášku, 3 lyžice práškový cukor. Dekorácia: 100 g tmavá čokoláda, 2 lyžice maslo, malé pusinky z bielkov.

Postup: Sušienky si rozdrvíme na prach, pridáme kakao, rozpustené maslo a nakoniec aj nutelu. Spojíme a takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy (priemer 22 cm), ktorú sme si vystlali papierom. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme mascarpone krém. Smotanu na šľahanie si vymiešame do peny. V druhej miske si mixérom vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom. Keď máme mascarpone s práškovým cukrom vymiešané, vareškou primiešame vyšľahanú smotanu. Želatínu si pripravíme podľa návodu a primiešame ju k mascarpone hmote - rozdelíme si hmotu na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na sušienkový základ, pekne uhladíme a odložíme odpočívať do chladničky. Do druhej polovice si pridáme nutelu a premiešame. Navrstvíme na mascarpone krém a odložíme do chladničky najmenej na tri hodiny. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali maslo. Ozdobíme pusinkami. Necháme stuhnúť a podávame. 

 
Zdroj: Z cukrem pudrem

5.
Banánový cheesecake s karamelovou polevou

Budeme potrebovať: Banánová vrstva: 2 lyžice maslo, 1/4 šálky hnedý cukor, 1 lyžička vanilková aróma, 1 lyžica rum, 3 banány. Smotanová plnka: 500 g smotanový syr, 4 lyžice práškový cukor, 2 lyžice maslo, 3 ks vajcia, 2 lyžičky vanilkový extrakt, 1 lyžička rumový extrakt (alebo rum). Karamelová poleva: 1,5 šálky kr. cukor, 1/4 šálky voda, 1 lyžica citrónová šťava, 1 šálka smotana na šľahanie. Základ: 1 bal. sušienky, 1/2 šálky pekanové orechy, 1/4 šálky maslo.

Postup: Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Dno vyložíme papierom a boky vymastíme maslom. Zvonku si formu obalíme alobalom - poriadne utlačíme alobal, pretože tortu budeme piecť vo vodnom kúpeli. Voda sa nesmie dostať do vnútra formy. Základ: Sušienky si podrvíme na drobno, pridáme namleté ​​orechy a pridáme rozpustené maslo. Premiešame a túto hmotu navrstvíme na dno formy. Takto pripravený základ vo forme vložíme do vyššieho plechu, do ktorého sme naliali vodu (tak, aby bola zakrytá 1/3 okrúhlej formy). Pečieme 10 - 12 minút pri teplote 180 stupňov. Banánová vrstva: V hrnci si ropustíme maslo s cukrom, pridáme vanilku, rum a nakoniec aj banány, ktoré sme si nakrájali na kolieska. Jemne premiešame a navrstvíme na upečený základ (základ musí byť chladný). Smotanová plnka: Smotanový syr vymiešame s cukrom do peny, pridáme maslo a vajíčka. Vajíčka pridávame postupne a za každým dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme vanilkový a rumový extrakt. Dobre premiešame a navrstvíme na banány. Dáme piecť do vodného kúpeľa. Pečieme pri teplote 180 stupňov prvých 30 minút a následne teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme ďalších 30 - 40 minút. Upečený koláč vyberieme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť (trvá to cca 2 hodiny). Karamelová poleva: Do vody pridáme citrónovú šťavu a cukor. Varíme bez miešania a keď hmota začne pomaly meniť farbu, začneme miešať. Keď nám hmota dostane farbu jantáru, odstránime z ohňa a opatrne pridáme smotanu (začne náhle bublať). Premiešame a vrátime späť na oheň. Pokračujeme vo varení (obsah sa zníži takmer o 1/3) cca 5 minút. Následne necháme vychladnúť. Takto pripravenú karamelovú polevu navrstvíme na chladný cheesecake a necháme schladiť. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

 
Zdroj: Coolinarika

6.
Bez cukru, bez múky a hlavne za 10 minút pripravený NEPEČENÝ cheesecake s malinami

Budeme potrebovať: 1 bal. bezlepkové sušienky, 30 g maslo, 1 lyžica kokosový olej, 250 g mascarpone, 250 g jemný tvaroh, med alebo sladidlo podľa chuti, 250 g maliny, 1/2 bal. želatína v prášku.

Postup: Sušienky rozmixujeme tyčovým mixérom na prášok, pridáme rozpustené maslo a rozpustený kokosový olej. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Na tieto suroviny je ideálna veľkosť formy 15 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a na to navrstvíme sušienkovú hmotu. Lyžicou uhladíme a navrstvíme vymiešané mascarpone s tvarohom (osladíme sladidlom, ale pokojne môžete použiť aj med alebo cukor, ako chcete). Použite kvalitné mascarpone, ktoré je tuhé, nie jeho napodobeniny, ktoré sa ešte aj hýbu v kelímku. Kvalitné mascarpone je husté a lyžicou sa horšie vyberá z obalu. Na túto mascarpone hmotu navrstvíme malinovú hmotu - maliny tyčovým mixérom vymixujeme na dreň, pridáme polovicu želatíny a jemne dreň v mikrovlnke ohrejeme. Nalejeme na mascarpone hmotu a dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz

7.
Nepečený malinový cheesecake

Budeme potrebovať: Sušienka: 1 bal. Oreo sušienky, 1 bal. kakaové BEBE sušienky, 100 g čokoláda, 125 g maslo. Náplň: 3 bal. mascarpone, 1 bal. mäkký tvaroh, 1 bal. šľahačka v prášku (+ mlieko), 2 ks stužovač, 2 bal. vanilkový cukor. Povrch: 300 g maliny (alebo iné ovocie), 1 bal. želatína.

Postup: Oreo spolu s BEBE sušienkami pomocou mixéra rozdrvíme na prach. Maslo rozpustíme a pridáme k sušienkám. Poriadne zmiešame. Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme k sušienkovej zmesi a dôkladne spojíme. Pripravíme si formu, ktorú vyložíme papierom a sušienkovou hmotu utlačíme na dno. Mascarpone, tvaroh a vyšľahanú šľahačku mixérom zmixujeme, pridáme vanilkový cukor a stužovače. Navrstvíme na sušienku. Pekne uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť na pol hodinu. Maliny si na panvici ohrejeme, pridáme želatínu (podľa chuti môžeme pridať aj cukor) a necháme mierne vychladnúť a navrstvíme na vrch. Dáme do chladničky na celú noc. Dobrú chuť! Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz

8.
Výborný NEPEČENÝ kokosový cheesecake s nutelou alebo čokoládou

Budeme potrebovať: Sušienka: 250 g čokoládové alebo kakaové sušienky, 150 g maslo. Krém: 300 ml smotana na šľahanie, 250 g syr Philadelphia alebo mascarpone, 125 g kokosový jogurt, 100 g práškový cukor, 8 plátkov želatína, 2 lyžice mlieko. Na vrch: nutella (ak nechcete nutellu, môžete použiť aj čokoládovú polevu), kokos na posypanie.

Postup: Sušienky rozmixujeme na prášok, pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Pripravíme si formu o priemere 22 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie, na ktorý dáme sušienkový základ, poriadne uhladíme a dáme do chladničky. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. V druhej miske vyšľaháme syr Philadephia alebo mascarpone s cukrom, pridáme kokosový jogurt (môžete použiť aj biely alebo vanilkový a pridať 4 lyžice kokosu). Plátky želatíny namočíme do mlieka a necháme napučať. Napučanú želatínu ohrejeme, kým sa nerozpustí a pridáme ju do jogurtovej hmoty. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku, ktorú jemne vmiešame vareškou. Navrstvíme na sušienkový základ, uhladíme a odložíme do chladničky na 3 hodiny. Nutellu v menšom hrnci ohrejeme a nalejeme ju na kokosovú hmotu. Uhladíme a ozdobíme kokosom a ovocím. Ak nechcete použiť nutellu, môžete vrch poliať čokoládovou polevou.

 
Zdroj: Giallozafferano