Tip na zdravé domáce sušené ovocie
Jednoduchá a zdravá desiata alebo olovrant pre každého z nás. Ovocie obsahuje veľa vitamínov, ktoré nás chránia pred chorobami, preto je veľmi dôležité konzumovať ho. Ak vlastníte sušičku ovocia, neváhajte a vyrobte si doma vlastné zdravé pochúťky.
Ovocie je potrebné dôkladne umyť a nakrájať na rovnako hrubé plátky. Pomôcť si môžeme aj krájačom na vajíčka. Poukladáme ich na rošt domácej sušičky ovocia, pokvapkáme citrónovou šťavou alebo posypeme cukrom, prípadne škoricovým cukrom a necháme vysušiť.
Banány krájame na hrubšie plátky. Môžeme ich pokvapkať medom, aby mali lahodnejšiu chuť a necháme vysušiť.
Priemerna doba sušenia ovocia v sušičke je 8 hodín. Závisí to však aj od hrúbky narezaného ovocia, preto si dajte záležať, aby boli rovnako tenké. Čím tenšie, tým kratšia doba sušenia. Ak nemáte sušičku, môžeme sušiť aj v teplovzdušnej rúre. Najlepšia varianta skladovania sušeného ovocia je v zaváraninových pohároch. Poriadne utesnite uzáver a uložte na tmavé miesto.
Zdroj: housingaforest