Marína krémeš

Pridal admin dňa June 11, 2014
Kategória: Recepty


Potrebujeme

- 3 bal. Marina keksov
- 1 L mlieka
- 2 zlaté klasy - v CZ by sa už mal predávať v Kauflande pri pudingu
- 200 g cukru
- 250 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač smetafix
- 200 ml kyslej smotany
- 1 vanilka
- 100 g čokolády na varenie
- trocha oleja

 

Postup

Najprv si z mlieka, cukru a zlatého klasu pripravíme puding na krém, aby mal čas vychladnúť. Potom si vyšľaháme maslo. Keď nám puding dostatočne vychladol, opatrne ho zmiešame s maslom. Dno vhodného plechu vyukladáme polovicou keksov a vylejeme pripravenú pudingovú plnku. Môže sa vám zdať, že je plnka trocha redšia, ale nič sa nebojte, v chladničke určite stuhne.  Do smotany pridáme smetafix a šľahačku do tuha vyšľaháme, potom pridáme kyslú smotanu a premiešame. Takto pripravenú smotanovú plnku opatrne nalejeme na prvú vrstvu a pekne uhladíme. Na vrch poukladáme zvyšné keksy. V kastróliku si nad parou roztopíme čokoládu na varenie, pridáme trocha oleja pre lesk polevy a polejeme celý krémeš. Dáme do chladničky, najlepšie z večera do rána. Takto pripravený krémeš porežeme na kocky a servírujeme. Prajem vám dobrú chuť.

Fotopostup

 

Za recept ďakujeme šikovnej pekárke Martine V.