Sterilizovaný uhorkový šalát - zásoby na zimu

Pridal admin dňa July 26, 2017
Kategória: Recepty

 

Pokiaľ máte radi uhorkový šalát a neviete sa ho vzdať ani v zime (uhorky kupujete a pripravujete si čerstvý) odporúčame urobiť si zásoby na zimu. Uhorky nastrúhate na hrubom strúhadle, pridáte ocot, cukor, soľ, cesnak, cibuľu, kôpor a korenie. Zaberie vám to maximálne 1 hodinku, kedy si pripravíte šalát, natlačíte ho do pohárov a zavaríte. Určite vyskúšajte, je vynikajúci.

Budeme potrebovať:

2 kg - uhorky
300 g - cibuľa
3 strúčiky - cesnak
3 PL - ocot
3 PL - kôpor
2 PL - kr. cukor
2 lyžičky - soľ
štipka - korenie

Postup:

1.

Uhorky namočíme do studenej vody po dobu 10 minút, potom ich poriadne umyjeme a necháme v sitku odkvapkať, prípadne osušíme utierkou.

2.

Cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak nepretlačujeme, ale tiež nakrájame nadrobno.

3.

Do veľkej misky dáme cibuľu, cesnak, nastrúhané uhorky, pridáme ocot, nasekaný kôpor, cukor, soľ a korenie.

4.

Všetko spolu premiešame a necháme odstáť pol hodinu. Po pol hodine ešte raz zmes premiešame a môžeme plniť umyté a suché poháre.

5.

Poháre dôkladne uzavrieme a dáme do hrnca s vodou (voda by mala byť do polovice pohára). Od bodu varu odsledujeme 10 minút a necháme sterilizovať.

6.

Potom poháre vyberieme, skontrolujeme, či viečka tesnia, otočíme hore dnom, zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

Zdroj: Smaczny