Nebíčko v papuľke
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
7 bielkov,
štipka soli,
7 PL kr. cukru,
7 PL polohrubej múky,
1 balíček prášku do pečiva,
300 ml studeného mlieka.
Na prípravu krému I. budeme potrebovať:
7 žĺtkov,
štipka soli,
7 PL kr. cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
7 PL polohrubej múky,
750 ml mlieka,
250 g masla.
Na prípravu krému II. budeme potrebovať:
500 ml smotany na šľahanie,
1 balíček vanilkového cukru,
100 g bielej čokolády.
POSTUP:
Krok 1
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie (39 x 27 cm), vymastíme ju tukom a vysypeme múkou.
Krok 2
Múku si zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme.
Krok 3
V druhej miske si vyšľaháme bielka spolu so štipkou soli na hustý sneh. Postupne pridávame cukor a za stáleho miešania mixérom spojíme. Keď sa nám rozpustil cukor, postupne pridávame múku s práškom do pečiva, ale nemiešame mixérom. Postačí nám vareška. Jemne premiešame a spojíme.
Krok 4
Vylejeme do formy na pečenie. Pečieme cca 15 minút. Keď sa nám korpus upiekol, nevyberáme ho z formy. Zalejeme ho studeným mliekom a necháme vychladnúť.
Krok 5
Pripravíme si krém I. Žĺtka spolu s kr. a vanilkovým cukrom a soľou vyšľaháme. Pridáme múku a dobre premiešame. Nakoniec pridáme 200 ml mlieka a poriadne spojíme.
Krok 6
Zvyšné mlieko vylejeme do hrnca a dáme na oheň. Keď nám zovrelo, odstavíme ho a pridáme zmes zo žĺtkov a znova dáme na oheň. Varíme po dobu 2-3 minúty za stáleho miešania, kým sa nám krém nespojí. Odstavíme z ohňa a takto horúci hrniec s krémom vložíme do studenej vody, aby sa nám krém rýchlo schladil. Občas premiešavame, aby sa nám nevytvorila krusta na povrchu.
Krok 7
V druhej miske si vymiešame maslo mixérom a postupne k nemu pridávame vychladnutú zmes, ktorú sme si pripravili zo žĺtkov. Necháme vychladiť v chladničke minimálne pol hodinu a následne ho navrstvíme na vychladnutý korpus.
Krok 8
Pripravíme si krém II. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Navrstvíme na žĺtkový krém a posypeme strúhanou bielou čokoládou.
Dobrú chuť!
Zdroj: ljiljananieder