Šľahačková parížska torta - podrobný fotopostup
Túto šľahačkovú tortu môžete upiecť na narodeniny, meniny alebo iný sviatok. Je výborná a podľa podrobného fotopostupu ju zvládnete pripraviť aj vy.
Budeme potrebovať:
Kakaové cesto:
5 ks - vajcia
150 g - kr. cukor
5 lyžíc - voda
200 g - hladká múka
1/2 bal. - prášok do pečiva
2 lyžice - kakaový prášok
Parížska šľahačka:
600 ml - smotana na šľahanie
140 g - kr. cukor
70 g - kakaový prášok
Na ozdobu:
čokoládová poleva
Postup:
1.
Smotanu a cukor dáme variť, keď vrie prisypeme preosiaté kakao, zamiešame metličkou a necháme poriadne prejsť varom. Vychladnutú kakaovú smotanu dáme do chladničky. Šľaháme až na druhý deň dobre vychladenú, preto je dobré, ak si krém pripravíte večer a šľaháte ráno.
2.
Vyšľahanú šľahačku natrieme na vychladnuté cesto (Cesto si pripravíme podľa kroku 3). Pekne rozotrieme a polejeme tmavou čokoládou (nie horúcou, aby sa šľahačka neroztiekla), necháme stuhnúť a krájame nožom namáčaným do horúcej vody. Ozdobíme malým kopčekom šľahačky pomocou cukrárskeho vrecka.
3.
Cesto: Vajíčka oddelíme a bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtka zamiešame s vodou, prilejeme k vyšľahanej pene a zasypeme ju preosiatou múkou zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Zľahka vareškou premiešame a dáme do okrúhlej tortovej formy, pekne uhladíme. Pečieme cca 25 minút pri teplote 180 stupňov.
4.
Vyzerá skvele.
Zdroj: NejRecept.cz