Obaľované mozzarela tyčinky
Rada pečieš a skúšaš nové recepty?
Napíš nám na admin@napadynavody.sk. Ponúkame výhodnú spoluprácu.
Vyškúšajte túto dobrotu. Recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho každý. Jedli ste už mozzarela tyčinky? Ak nie, tak si ich určite obľúbite. Tyčinky sú pečené v trúbe, takže narozdiel od vyprážania sú nie len zdravšie, ale aj chutné.
Budeme potrebovať:
- Mozzarela syr. Ak si kupíte syr v celku, je potrebné ho narezať na tyčinky.
- Vajíčko, 2 PL múky, 5 PL strúhanky, 2 ČL parmezánu, petržlenovú vňať, oregano, bazalka, červená mletá paprika.
Do troch misiek si rozdelíme vajíčko, múku a zmiešanu zmes zo strúhanky, parmezánu, oregana, bazalky, petržlenovej vňati, červenej papriky a kto ma rád štipľavé, môže pridať aj chilly. Mozzarelu si pred prípravou zmrazíme aspoň na pol hodinu v mrazničke. Zmrazenú mozzarelu obalíme do múky, vajíčka a strúhanky. Tento postup zopakujeme ešte raz, aby sa nám nestalo, že sa mozzarela roztečie.
Tyčinky si položíme na plech s alobalom a trochou olivového oleja alebo s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút, no po 4-5 minútach ich otočíme. Pamätajte, tyčinky chutia najlepšie keď sú čerstvo upečené! Mňam.
Nezabudnite recept podporiť likom alebo zdielaním. Ďakujeme