Najlepšie karbonátky plnené hermelínom
Ak máte radi hermelín, určite vyskúšajte tento mega karbonátok, ktorý obalíte mletým mäsom. Je to neskutočná dobrota. Zvykla som hermelín iba grilovať, ale odkedy som objavila tento recept, iný nerobím. Je to fantastické. Ako prílohu robím iba šalát, ale ostatným doma robím klasickú zemiakovú kašu. Určite vyskúšajte.
Budeme potrebovať:
Karbonátky:
500 g mletého bravčového mäsa
vajíčko
1 hrsť strúhanky
100 ml mlieka
1 lyžička sladkej mletej papriky
1 lyžica pažítky
1 strúčik cesnaku
podľa chuti korenie a soľ
Na dokončenie:
2 ks hermelínu
podľa potreby olej na vyprážanie
Postup:
1.
Mleté mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, mliekom, paprikou, pažítkou, cesnakom, soľou a korením.
2.
Hermelíny pozdĺžne rozkrojíme, takže máme 4 kolieska. Z hmoty na karbonátky urobíme menšie koliesko, položíme naň jedno koliesko hermelínu a zakryjeme druhým kolieskom karbonátku.
3.
Karbonátky vyprážame v mierne rozpálenom oleji dozlatista. Podávame so zemiakmi alebo šalátom.
Zdroj: NejRecept