Krémová KINDER torta
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
200 g nasekaných lieskových orechov,
10 bielkov,
15 PL kr. cukru,
1 PL jablčného octu,
100 g nutely.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
1 a 1/2 l mlieka,
10 PL hladkej múky,
10 žĺtka,
10 PL kr. cukru,
1 balíček vanilkového pudingu,
250 g masla alebo palmarinu,
3 balíčky vanilkového cukru,
100 g tmavej čokolády.
Ďalej budeme potrebovať:
2-3 smotany na šľahanie,
100 g tmavej čokolády alebo 2 PL kr. cukru a nasekané lieskové oriešky.
POSTUP:
Pripravíme si plech o veľkosti 28x34 cm. Vymastíme ho tukom a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Na múkou vysypaný plech alebo vystlaný papier rovnomerne nasypeme orechy. Z bielkov, cukru a 1 PL jablčného octu si vyšľaháme tuhý sneh. Po vyšľahaní ho vylejeme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150 stupňov po dobu jednej hodinky.
Po upečení cesto vyberieme z plechu - otočíme ho hore nohami, tak, aby orechy boli hore. Na ešte horúce cesto potrieme nutelu.
Z mlieka, cukru, žĺtkov, múky a pudingu si uvaríme hustú hmotu. Keď už máme uvarený hustý krém, necháme vychladiť. Do studeného pridáme maslo alebo palmarin a vanilkový cukor. Rozdelíme si plnku na 2 časti a do jednej pridáme rozpustenú čokoládu. Dobre premiešame.
Striedavo plníme plnky na upečený korpus za pomoci lyžice, ako môžeme vidieť na obrázku nižšie.
Rozpustíme si čokoládu a polejeme ňou navrstvenú plnku - snažíme sa vliať čokoládu do medzier medzi jednotlivými plnkami.
Vyšľaháme si šľahačky (prípadne do nich pridáme cukor, ak máte radi sladšie), navrstvíme na plnky a necháme poriadne stuhnúť.
Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo si skaramelizujeme cukor, do ktorého vmiešame nasekané lieskové oriešky a posypeme nimi šľahačku. Vychladenú tortu nakrájame na rezy a podávame.
Druhou variantou ozdobenia povrchu torty je poliať šľahačku roztopenou čokoládou.
Dobrú chuť!