Slaná špenátová torta z palaciniek

Pridal admin dňa August 17, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu palaciniek budeme potrebovať:

100 ml plnotučného mlieka,
200 ml vody,
2 PL kukuričnej múky alebo hladkej múky,
1 PL paprikovej pomazánky Ajvar,
1 vajíčko,
trochu soli.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

400 g špenátu,
2 PL oleja,
200 g strúhaného tvrdého syra,
100 g šunky alebo slaninky,
200 ml kyslej smotany,
2 vajíčka,
soľ a korenie.


POSTUP:

Zo surovín na prípravu palaciniek si urobíme hladké cesto bez hrudiek. Upečieme si na panvici palacinky.

Na prípravu plnky si najskôr uvaríme vajíčka natvrdo. Šunku alebo slaninku si nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji, pridáme špenát, ktorý tiež opečieme.

Pridáme polovicu strúhaného syra, vajíčka uvarené na tvrdo a nakrájané na kocky a trochu kyslej smotany. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Pripravíme si formu na pečenie okrúhleho tvaru. Uložíme palacinku na dno formy, navrstvíme špenátovú plnku a znova uložíme palacinku. Takto postup opakujeme, až kým sa nám neminie plnka a palacinky.

Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 10 minút.

Vrch polejeme zvyšnou kyslou smotanou, posypeme druhou polovicou strúhaného syra a dáme dopiecť pri rovnakej teplote cca 10-15 minút.

Dobrú chuť!