Jemné bublinkové lievance/palacinky
Výborné lievance trochu inak. Vyskúšajte tento recept a ochutnajte jemné bublinkové lievance.
Budeme potrebovať:
3 a 1/4 šálky - mlieko
10g - sušené droždie
2 ks - vajcia
500 g - hladká múka
2 lyžice - kr. cukor
1 lyžička - soľ
2 lyžice - rastlinný olej
Postup:
1.
1/4 šálky mlieka ohrejeme, pridáme droždie, štipku soli a lyžičku kr. cukru. Necháme na teplom mieste nakysnúť - droždie začne bublať.
2.
Keď nám vzišiel kvások, postupne pridáme ostatné suroviny okrem oleja a vypracujeme hladké cesto, bez hrudiek. Nakoniec pridáme olej a znova premiešame.
3.
Pripravené cesto necháme na teplom mieste zakryté kysnúť. Cesto by malo zväčšiť svoj objem až štvornásobne, preto zvolíme veľkú misu, v ktorej bude cesto kysnúť.
4.
Vykysnuté cesto naberačkou vrstvíme na rozpálenú panvicu (správne spracované cesto spoznáte podľa toho, že na panvici sa vytvárajú malé bublinky, ktoré postupne praskajú). Opekáme z oboch strán.
5.
Jemné palacinky môžeme naplniť plnkou podľa vlastnej chuti - tvaroh, lekvár, džem, šľahačka, ... Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept