Famózny zákusok s kyslou smotanou - fotopostup
Výborný zákusok s kyslou smotanou, kakaovým cestom a dozdobený čokoládou. Mňam!
Budeme potrebovať:
Cesto:
3 ks - vajcia
100 ml - voda
150 g - hladká múka
200 ml - olej
2 lyžice - kakao
200 g - kr. cukor
1 bal. - prášok do pečiva
Krém:
500 g - hustý grécky jogurt
2 bal. - (400 - 500 ml) smotana na šľahanie
200 g - kyslá pochúťková smotana
1 lyžička - rum
1-2 ks - smeta-fix (stužovač šľahačky)
4 lyžice - práškový cukor
Postup:
1.
Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka krátko vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a šľaháme do peny. Pridáme olej, kakao a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame do tmavého základu cesta, ale už len vareškou.
2.
Cesto vylejeme na papierom vystlaný stredne veľký plech a pečieme v rúre asi 20 - 30 minút na 180 stupňov. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
3.
Jogurt zmiešame s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou, pridáme rum. V inej nádobe vyšľaháme šľahačku so stužovačom a práškovým cukrom.
4.
Šľahačku pridáme do zmesi jogurtu a kyslej smotany a zamiešame vareškou.
5.
Krém rovnomerne navrstvíme na cesto, posypeme bohato čokoládou a dáme schladiť minimálne na 4 - 6 hodín. Dobrú chuť!
Zdroj: Nejrecept