Zdravý karfiolový koláč - Celý pečený karfiol s marinádou
Zabudnite na karfiolové ružičky - Upečte si celý karfiol v chutnej jogurtovej omáčke
Budeme potrebovať:
1 lyžica - rastlinný olej
1 hlava - karfiol
1 a ½ šálky - grécky jogurt
1 limetka - kôra a šťava
2 lyžice - mleté chilli
1 lyžica - rasca
1 lyžica - cesnakový prášok alebo čerstvý cesnak
1 lyžička - karí korenie
2 lyžičky - soľ
1 lyžička - čierné korenie
Postup:
1.
Predhrejte rúru na 200 °C a ľahko namažte malý plech s rastlinným olejom.
2.
Očistíme karfiól a odrežeme stopku.
3.
V stredne veľkej mise zmiešajte jogurt s limetkovou kôrou a šťavou, chilli korenie, rascu, cesnak, karí, soľ a čierne korenie.
4.
Namočte karfiol do misy a pomocou rúk potrite marinádu rovnomerne po celej ploche. (Zvyšná marináda môže byť uložená v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až tri dni. Môžete ju použiť s mäsom, rýbami alebo inou zeleninou)
5.
Položte karfiol na pripravený plech a pečieme 30-40 minút. Marináda urobí na povrchu kôrku.
6.
Karfiol vyberieme a necháme vychladnúť po dobu 10 minút. Nakrájame ako koláč. Dobrú chuť!
Zdroj: Purewow