Vynikajúca smotanová torta HRK HRK s ovocím
Vynikajúca torta, ktorá je pripravená za 5 minút. Na prípravu nepotrebujete ani špeciálnu formu, postačí vám obyčajná šalátová miska. Príprava torty je úplne jednoduchá, všetko v jednej miske zmiešame, navrstvíme do druhej misky a odložíme do chladničky.
BUDEME POTREBOVAŤ:
- 500 g kyslej smotany,
- 2 šálky práškového cukru (alebo menej/viac, podľa chuti),
- 3 lyžice želatíny v prášku,
- 50 g jahôd,
- zopár bobúľ hrozna,
- 2 kiwi,
- 1 pomaranč,
- 2 banány,
- 1 balíček maslových sušienok.
POSTUP:
1.
Pripravíme si väčšiu šalátovú misku, ktorú vystelieme potravinárskou fóliou.
2.
V druhej miske si zmiešame všetky suroviny, ktoré sú potrebné na prípravu nepečenej torty - želatínu pripravíme podľa návodu na obale, maslové sušienky iba polámte na väčšie kúsky, nemusíte ich mixérom mixovať na jemný prášok a ovocie nakrájajte na menšie kúsky.
3.
Celú hmotu navrstvíme do misky vystlanej fóliou a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín a potom tortu pomocou fólie vyberieme z misky.
4.
Krájame ostrým nožom a môžeme servírovať. Názov hrk hrk znamená, že je nielen pripravená veľmi rýchlo, ale aj to, že z taniera zmizne vysokou rýchlosťou a môžete sa "hrk hrk" pustiť do prípravy novej torty.
Zdroj: Sovkusom