Slimáky z kysnutého cesta
Kysnuté cesto, tvarohová plnka = pečivo na raňajky, na desiatu alebo na večeru. Dobrú chuť!
Budeme potrebovať:
Cesto:
350 g - polohrubá múka
3 g - sušené droždie
100 ml - mlieko
50 g - kr. cukor
50 g - maslo
70 g - kyslá smotana
štipka - soľ
Plnka:
500 g - tvrdý tvaroh
1 ks - vajíčko
100 g - práškový cukor
200 g - kyslá smotana
1 lyžica - kr. cukor
Postup:
1.
Cesto:
Do teplého mlieka pridáme droždie, 1/2 lyžičky kr. cukru a 3 lyžice múky. Necháme vykysnúť kvások. V druhej miske zmiešame ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások - spracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto na pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme plnkou.
3.
Plnka:
Tvaroh vymiešame s vajíčkom a práškovým cukrom.
4.
Keď sme na cesto navrstvili tvarohovú náplň, zrolujeme ho. Následne nakrájame na plátky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom. Prikryjeme ich utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
5.
Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista.
6.
Upečené potrieme rozšľahanou kyslou smotanou s cukrom, zakryjeme na pár minút alobalom a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept.cz