Roláda z tortových oplátok, s karamelovo-kokosovou plnkou a banánom
Pridal admin dňa July 22, 2014
Kategória: Recepty
Rýchly nepečený zákusok s arašidami a kokosom Inžinieri z MIT urobili obrovský prielom pre nevidiacich. Tento prístroj je neuveriteľný. (Kreatívny nápad)
Na prípravu karamelo-kokosovej rolády s banánom budeme potrebovať:
Orechová náplň:
100 g cukor kryštálový
100 g cukor kryštálový
0,175 l mlieko
130 g orechy vlašské pomleté
Kokosová náplň:
150 g cukor kryštálový
150 g cukor kryštálový
150 g maslo
6 PL vody
70 g sušené mlieko
200 g kokosovej múčky
Ďalej budem potrebovať:
1 ks oblátka tortová
1 ks oblátka tortová
2 ks banány
POSTUP:
Pripravíme si orechovú náplň a to tak, že cukor dáme skaramelizovať.
Hrniec odstavíme z ohňa a opatrne prilejeme mlieko. Vrátime naspäť na oheň a necháme chvíľu povrieť, aby sa karamel roztopil v mlieku.
Postupne prisypávame orechy, premiešame a odstavíme. Kým si pripravíme druhú náplň, orechy stihnú vpiť všetko mlieko.
Na kokosovú náplň si dáme rozpustiť maslo, cukor a vodu. Chvíľu povaríme.
Hrniec odstavíme z ohňa, primiešame sušené mlieko, už nevaríme.
Vysypeme kokosovú múčku, premiešame.
Na tortovú oblátku nanesieme orechovú náplň, pekne uhladíme.
Na orechovú plnku nanesieme kokosvú náplň, opäť uhladíme.
Uložíme banány alebo iné ovocie a stočíme do rolády. Dbáme na to, aby obe plnky boli teplé, čím oblátka zmäkne a pekne sa prispôsobí.
Roládu zabalíme do alobalu a dáme do chladničky vychladiť.
Vychladenú roládu narežeme a ľubovoľne ozdobíme.
Dobrú chuť!