Orechové krémové rezy
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
4 bielka,
5 PL kr. cukru,
3 žĺtka,
3 PL studenej vody,
1 PL kakaa,
2 PL strúhanky,
6 PL mletých vlašských orechov.
(takéto cestá si upečemie tri)
Na prípravu krému budeme potrebovať:
4 žĺtka,
150 g pr. cukru,
2 PL mlieka,
150 g tmavej čokolády,
250 g masla,
80 ml + 160 ml smotany na šľahanie.
Na prípravu glazúry budeme potrebovať:
2 horké čokolády,
1 PL kakaa,
3 PL kr. cukru,
5 PL vody,
125 g masla.
POSTUP:
Krok 1
Najskôr si pripravíme krém. Žĺtka si rozšľaháme spolu s pr. cukrom a mliekom. Následne pridáme rozpustenú čokoládu.
Krok 2
Maslo si vyšľaháme do peny, pridáme vopred vyšľahanú smotanu (80 ml) na šľahanie a zmiešame s čokoládovou hmotou.
Krok 3
Pripravíme si cesto. Pomocou mixéra si rozšľaháme bielka s cukrom, pridáme vyšľahané žĺtka a spolu vymiešame. Pridáme strúhanku, vodu, kakao a orechy. Dostaneme krémovú hmotu, ktorú vylejeme do formy na pečenie.
Krok 4
Osobitne si vyšľaháme 160 ml smotany na šľahanie.
Krok 5
Koláč vrstvíme striedavo. Začíname vyšľahanou šľahačkou, položíme cesto, navrstvíme čokoládový krém, šľahačku a cesto.
Krok 6
Vrch ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili nasledovne. Čokoládu, kakao, cukor, vodu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na navrstvený koláč.
Krok 7
Necháme vychladiť, narežeme na rezy a podávame.
Dobrú chuť!