Nepečené gaštánovo-čerešňové dobrodružstvo so šľahačkou
Výborná nepečená sladká dobrota s čerešnami. Vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept. Mňam!
Budeme potrebovať:
500 g - gaštánové pyré
cca 54 čerešňí
250 g - mascarpone
4 lyžice - práškový cukor
3 lyžice - rum (1 do gaštanového krému, 2 do mlieka na namáčanie)
400 ml - smotana na šľahanie
2 balíčky - stužovač šľahačky
100 ml - mlieko
20 ks - dlhé piškóty
Postup:
1.
Gaštanové pyré, 2 lyžice práškového cukru, lyžicu rumu, 4 lyžice smotany na šľahanie a mascarpone vymiešame mixérom do peny.
2.
Piškóty namáčame v mlieku do ktorého dáme 2 lyžice rumu. Piškóty naukladáme na dno formy (22 x 30 cm).
3.
Gaštanový krém dáme na piškóty a poukladáme vykôstkované čerešne.
4.
Zvyšnú smotanu, 2 lyžice cukru a stužovače šľahačky rozrobíme podľa návodu na obale. Hmotu dáme na gaštanový krém s čerešňami a celé to dáme vychladiť na 2 hodiny. Šľahačku môžeme navrstviť cukrárskym vreckom, vyzerá to krajšie. Ozdobíme čerešňami a lístkami mäty.
Zdroj: Barbikonyhaja