Nepečené BAMBINO rezy

Pridal admin dňa August 15, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu nepečeného cesta budeme potrebovať:

50 g BEBE/MARÍNA keksov alebo detské dlhé piškóty .

Na prípravu základného krému budeme potrebovať:

700 ml plnotučného mlieka,
300 ml smotany na šľahanie,
150 g kr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
2 balíčky smotanového pudingu,
2 balíčky čírej želatíny,
100 g masla.

Na prípravu tmavého krému budeme potrebovať:

300 g mletých sušienok,
100 g mletých lieskových orechov,
200 ml smotany na šľahanie,
2 PL marhuľového džemu.

Na prípravu bieleho krému budeme potrebovať:

100 g bielej čokolády,
200 g kyslej smotany.

 Na prípravu polevy budeme potrebovať:

100 g tmavej čokolády,
1 šľahačka,

1 ČL instantnej kávy.


 POSTUP:

Pripravíme si základný krém. Pudingy a želatínu zmiešame s 300 ml studeného plnotučného mlieka. Ostávajúcich 400 ml mlieka zmiešame so smotanou, pridáme kr. a vanilkový cukor a privedieme do varu. Keď sa nám cukor v mlieku rozpustil, zmiernime oheň a za stáleho miešania pridávame pudingy v mlieku. Varíme pokiaľ nám krém nezhustne a následne pridáme maslo a pokračujeme v zahrievaní, až pokiaľ sa nám maslo s krémom nespojí.

Tmavý krém si pripravíme zo sušienok, ktoré rozdrvíme spolu s lieskovými orieškami. Pridáme džem a smotanu, spolu premiešame a pridáme 600 g základného smotanového krému, ktorý sme si pripravili ako prvý.

Do zbytku smotanového krému si pridáme rozpustenú bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Opatrne spojíme, bez mixéra, iba lyžicou, pridáme kyslú smotanu.

Keksy si poukladáme do formy (alebo piškóty si namáčame v mlieku alebo v uvarenej káve). Nanesieme tmavú vrstvu krému a pekne uhladíme. Následne navrstvíme biely krém, ktorý tiež zarovnáme. Necháme postáť v chladničke, najlepšie na celú noc, aby pekne koláčik stuhol.

Na prípravu polevy budeme potrebovať tmavú čokoládu, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli, do ktorej pridáme 1 ČL instantnej kávy. Osobitne si vyšľaháme šľahačku, ktorú pridáme do rozpustenej čokolády. Nanesieme na stuhnutý koláč, narežeme na rezy a podávame.

Dobrú chuť!