Krémová šachovnica

Pridal admin dňa September 29, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

2 vajíčka,
100 g masla,
100 g pr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
80 g hladkej múky,
15 g kakaa,
1 ČL prášku do pečiva,
50 g nastrúhanej tmavej čokolády.

Na prípravu bieleho krému budeme potrebovať:

300 g bielej čokolády,
500 ml smotany na šľahanie,
500 g tvarohu,
2 balíčky stužovača do šľahačky.

Na prípravu tmavého krému budeme potrebovať:

200 g horkej čokolády (najlepšie viac ako 50%),
300 ml smotany na šľahanie,
120 g mäkkého tvarohu,
1 balíček stužovača do šľahačky.


POSTUP:

  Krok 1  
Najskôr si pripravíme formu na pečenie, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Najlepšie je využiť okrúhlu formu s priemerom 26 cm.

  Krok 2  
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov.

  Krok 3  
Maslo s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame jedno žĺtko po druhom a dôkladne zakaždým vymiešame mixérom. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a čokoládou.

  Krok 4  
Osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh a postupne ich vmiešame vareškou do tuhej hmoty.

  Krok 5  
Zmes nalejeme do formy a pekne uhladíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  Krok 6  
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho priečne prerežeme na polovicu.

  Krok 7  
Pripravíme si biely krém. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Do mierne vychladnutej čokolády pridáme smotanu na šľahanie a mixérom vymiešame. Do tvarohu pridáme stužovač. Obidve hmoty zmiešame a umiestnime do chladničky.

  Krok 8  
Pripravíme si tmavý krém. Postupujeme tak isto ako pri bielom kréme.

  Krok 9  
Vychladené krémy vyberieme z chladničky a môžeme vrstviť. Pripravíme si 2 cukrárske vrecká a naplníme ich plnkami. Trocha bielej plnky si odložíme, aby sme mali čím ozdobiť vrch.

  Krok 10  
Striedavo vrstvíme plnky v tvare kruhu. Najskôr začíname od kraja tmavou plnkou a druhé "poschodie" začíname na okraji bielou plnkou. Takto v konečnom dôsledku dostaneme dizajn šachovnice.

  Krok 11  
Takto navrstvené plnky prikryjeme druhým plátom cesta a mierne zatlačíme.

  Krok 12  
Vrch ozdobíme odloženou bielou plnkou.

  Krok 13  
Necháme v chladničke postáť minimálne hodinu, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!