Krémová šachovnica
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
2 vajíčka,
100 g masla,
100 g pr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
80 g hladkej múky,
15 g kakaa,
1 ČL prášku do pečiva,
50 g nastrúhanej tmavej čokolády.
Na prípravu bieleho krému budeme potrebovať:
300 g bielej čokolády,
500 ml smotany na šľahanie,
500 g tvarohu,
2 balíčky stužovača do šľahačky.
Na prípravu tmavého krému budeme potrebovať:
200 g horkej čokolády (najlepšie viac ako 50%),
300 ml smotany na šľahanie,
120 g mäkkého tvarohu,
1 balíček stužovača do šľahačky.
POSTUP:
Krok 1
Najskôr si pripravíme formu na pečenie, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Najlepšie je využiť okrúhlu formu s priemerom 26 cm.
Krok 2
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov.
Krok 3
Maslo s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame jedno žĺtko po druhom a dôkladne zakaždým vymiešame mixérom. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a čokoládou.
Krok 4
Osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh a postupne ich vmiešame vareškou do tuhej hmoty.
Krok 5
Zmes nalejeme do formy a pekne uhladíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Krok 6
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho priečne prerežeme na polovicu.
Krok 7
Pripravíme si biely krém. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Do mierne vychladnutej čokolády pridáme smotanu na šľahanie a mixérom vymiešame. Do tvarohu pridáme stužovač. Obidve hmoty zmiešame a umiestnime do chladničky.
Krok 8
Pripravíme si tmavý krém. Postupujeme tak isto ako pri bielom kréme.
Krok 9
Vychladené krémy vyberieme z chladničky a môžeme vrstviť. Pripravíme si 2 cukrárske vrecká a naplníme ich plnkami. Trocha bielej plnky si odložíme, aby sme mali čím ozdobiť vrch.
Krok 10
Striedavo vrstvíme plnky v tvare kruhu. Najskôr začíname od kraja tmavou plnkou a druhé "poschodie" začíname na okraji bielou plnkou. Takto v konečnom dôsledku dostaneme dizajn šachovnice.
Krok 11
Takto navrstvené plnky prikryjeme druhým plátom cesta a mierne zatlačíme.
Krok 12
Vrch ozdobíme odloženou bielou plnkou.
Krok 13
Necháme v chladničke postáť minimálne hodinu, nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!