Nepečená slaná strecha
Sladkú strechu pozná snáď každý - z bebe keksov a banánu. Čo tak si pripraviť strechu na slaný spôsob?
Budeme potrebovať:
3 ks - tortové oblátky
400g - kyslá smotana
300g - majonéza
300 g - mäkký syr
100 g - šunka
100 g - saláma
250 g - varená mrkva
150 g - parmezán
Postup:
1.
2 oblátky prekrojíme na polovicu. Tri malé oblátky zabalíme do navlhčenej utierky, aby sme dostali pružné pláty.
2.
Veľkú oblátku tiež zabalíme do vlhkej utierky a necháme chvíľu odstáť.
3.
Kým oblátky vlhnú, pripravíme si nátierku.
4.
Kyslú smotanu vymiešame s mäkkým syrom a majonézou do hladkej hmoty. Touto zmesou natrieme každú oplátku.
5.
Na prvú menšiu oblátku, natretú smotanovou nátierkou naukladáme šunku, na druhú naukladáme salámu a na tretiu naukladáme na malé kúsky nakrájanú uvarenú mrkvu. Zrolujeme.
6.
Rolky naukladáme na veľkú oplátku - dve dole a jednu hore. Navrstvíme zvyšnú smotanovú nátierku (trochu si odložíme ešte na vrch) a pekne uzavrieme trojuholník.
7.
Vrch potrieme nátierkou, ozdobíme strúhaným parmezánom a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Domaci-kuhar