Nepečená slaná strecha

Pridal admin dňa April 20, 2015
Kategória: Recepty

 

Sladkú strechu pozná snáď každý - z bebe keksov a banánu. Čo tak si pripraviť strechu na slaný spôsob?

Budeme potrebovať:

3 ks - tortové oblátky
400g - kyslá smotana
300g - majonéza
300 g - mäkký syr
100 g - šunka
100 g - saláma
250 g - varená mrkva
150 g - parmezán

Postup:

1.

2 oblátky prekrojíme na polovicu. Tri malé oblátky zabalíme do navlhčenej utierky, aby sme dostali pružné pláty.

2.

Veľkú oblátku tiež zabalíme do vlhkej utierky a necháme chvíľu odstáť.

3.

Kým oblátky vlhnú, pripravíme si nátierku.

4.

Kyslú smotanu vymiešame s mäkkým syrom a majonézou do hladkej hmoty. Touto zmesou natrieme každú oplátku.

5.

Na prvú menšiu oblátku, natretú smotanovou nátierkou naukladáme šunku, na druhú naukladáme salámu a na tretiu naukladáme na malé kúsky nakrájanú uvarenú mrkvu. Zrolujeme.

6.

Rolky naukladáme na veľkú oplátku - dve dole a jednu hore. Navrstvíme zvyšnú smotanovú nátierku (trochu si odložíme ešte na vrch) a pekne uzavrieme trojuholník.

7.

Vrch potrieme nátierkou, ozdobíme strúhaným parmezánom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Domaci-kuhar