Kysnuté domáce rohlíky bez čakania na vykysnutie
Veľmi rýchle, jemné a hlavne bez čakania na vykysnutie! Na sladko, na slano, bez plnky - sú proste fantastické.
Budeme potrebovať:
Cesto:
400 g - hladká múka
1 bal. - prášok do pečiva
180 g - kyslá smotana
1/2 lyžice - maslo alebo olivový olej
1 lyžička - soľ
100 ml - teplé mlieko
1/2 bal. - sušené droždie
1 lyžička - kr. cukor
Náplň:
syr, šunka, nutella, marmeláda, ....
mlieko + vajíčko na potretie
sezamové semienka na posypanie
Postup:
1.
350 g múky preosejeme cez jemné sito spolu s práškom do pečiva, pridáme soľ, maslo alebo olej a kyslú smotanu. Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások, ktorý pridáme k základnej hmote.
2.
Spracujeme hladké cesto a pokiaľ je nutné pridáme zvyšnú múku (50 g) - podľa potreby.
3.
Cesto rozdelíme na 12 guličiek. Každú guličku rozvaľkáme na tenký plátok, na kraj uložíme plnku podľa chuti - syr, šunku, marmeládu, lekvár, ... a zrolujeme do tvaru rožka.
4.
Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie, potrieme rozmiešaným vajíčkom, do ktorého sme pridali trochu mlieka a posypeme semienkami.
5.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov a po upečení ich necháme vychladnúť na mriežke.
Zdroj: Coolinarika