Nadýchaný a vláčny PERNÍK

Pridal admin dňa June 24, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu potrebujeme:

2 hrnčeky - 300g hladkej múky,  1 hrnček - 150g polohrubej múky,1 hrnček - 225g cukru, 1 čokoládový puding v prášku, 1 prášok do pečiva, 1 prášok do perníka, 1 vanilka, 3 PL kakaa, 1 kávová lyžička škorice, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček oleja, 2 vajcia, 225g slivkového lekváru, 100g čokolády na varenie. (Nesmieme zabúdnúť, že slivkový lekvár si rozdelíme na 2 časti - 100 g a 125 g. 100 g vmiešame ešte pred pečením do cesta a 125 g využijeme na natretie upečeného korpusu.)
 


 Postup:

Najprv si pripravíme všetky sypké suroviny a premiešame.

Potom si pripravíme všetky tekuté suroviny a premiešame.

Použila som hrnček, ktorý má objem cca 250ml.
 
 
Tekuté suroviny opatrne vylejeme do sypkých.
 
 
Mixérom vymiešame cesto.
 
 
Vymiešané cesto vylejeme na plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie.
 
 
Pekne uhladíme a pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov.
 
 
Upečený koláč vyberieme z rúry a hneď na ešte horúci natrieme slivkový lekvár.
 
 
Lekvár pekne uhladíme.
 
 
Po natretí hneď postrúhame čokoládu na varenie, tá sa na teplom lekvári roztopí.
 
 
Tento perník je naozaj veľmi dobrý, vláčny a chutný, kombinácia slivkového lekváru na povrchu a postrúhanej čokolády je výborná.
 
 
Dobrú chuť :)