Krémový jablkový zákusok
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
5 vajíčok,
250 g cukru,
250 g polohrubej múky,
2 PL oleja,
1/2 balenie prášku do pečiva.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
5 väčších jabĺk,
800 ml vody,
2 vanilkové pudingy,
8 PL kr. cukru.
Na dekoráciu budeme potrebovať:
500 ml smotany na šľahanie.
POSTUP:
Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín.
Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.
Nakrájame na rezy ľadovým nožom a podávame.
Dobrú chuť!