Krémový jablkový zákusok

Pridal admin dňa August 29, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

5 vajíčok,
250 g cukru,
250 g polohrubej múky,
2 PL oleja,
1/2 balenie prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

5 väčších jabĺk,
800 ml vody,
2 vanilkové pudingy,
8 PL kr. cukru.

Na dekoráciu budeme potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie.

 


POSTUP:

Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.

Nakrájame na rezy ľadovým nožom a podávame.

Dobrú chuť!