Obrátená ananásová torta

Pridal admin dňa August 29, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

3 žĺtka,
50 g kr. cukru,
2 PL horúcej vody,
1 PL oleja,
½ balíčka prášku do pečiva,

80 g polohrubej múky,
1 PL kakaa,
3 bielka.

 Ďalej budeme potrebovať:

1 väčšia plechovka ananásu (cca 780 g),
300-400 g jahôd alebo iného ovocia podľa chuti,
100 g kr. cukru,
150 g bieleho jogurtu,
200 ml smotany na šľahanie,
šťava z ½ citróna,
15 g želatíny.


 POSTUP:

Žĺtka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme horúcu vodu, olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme osobitne do tuhej peny a pomaly primiešavame do žĺtkovej hmoty. Upečieme si vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 25-30 minút.

 

Pripravíme si kovový cedník, ktorý si vložíme do misky. Krúžka ananásu si vložíme do cedníka, ozdobíme jahodami alebo iným ovocím. Želatínu si namočíme podľa návodu.

 

Jogurt si zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou. Túto zmes si povaríme na miernom ohni, aby sa roztopil cukor a potom vmiešame napučanú želatínu. POZOR! Nevaríme!!! Z ohňa odstavíme a necháme vychladnúť.

 Vyšľaháme si šľahačku, pridáme vychladnutú zmes z jogurtu a želatíny a dôkladne zmiešame. Pridáme zvyšné nakrájané ovocie. Takto pripravený krém si vložíme na poukladané kúsky ananásu a prikryjeme vychladnutým korpusom, ktorý sme si predom pokvapkali šťavou z ananásu. Aby sme v kréme nemali vzduchové bublinky, poriadne potrasieme cedníkom. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

 

Vychladenú tortu vyberieme z chladničky a opatrne ju obrátime. Nakrájame na rezy a podávame.

 

Dobrú chuť!