Kokosové vyprážané koláčiky
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
350 g polohrubej múky,
20 g čerstvého droždia,
3 PL strúhanky,
1/2 šálky kokosu,
1/2 šálky krupice,
100 ml mlieka,
1 vajíčko,
1 PL kakaa,
1/2 balíčka škoricového cukru.
Ďalej budeme potrebovať:
500 g kr. cukru,
400 ml vody,
šťava z 1 pomaranča,
kokos na obaľovanie,
olej na vysmážanie.
POSTUP:
Krok 1
Droždie si rozmrvíme do polovice mlieka a necháme vykysnúť - pripravíme kvások. V druhej miske si zmiešame múku, krupicu, vajíčko, zvyšné mlieko, strúhanku, kokos a kvások. Poriadne vyhnetieme do hladkej hmoty.
Krok 2
Pripravené cesto si rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti pridáme kakao a do druhej škoricový cukor. Znova vymiešame.
Krok 3
Vyvaľkáme si z cesta tenký plát o hrúbke cca 1 cm a pomocou formičiek si vykrajujeme rôzne tvary.
Krok 4
Na panvicu si dáme olej, poriadne rozohrejeme a vyprážame.
Krok 5
V hrnci si dáme variť vodu, pridáme k nej cukor a čakáme kým sa nerozpustí. Keď je cukor roztopený, odstavíme z ohňa a pridáme pomarančovú šťavu.
Krok 6
Vysmažené koláčiky necháme postáť na servítke, aby sme odstránili prebytočný tuk a namočíme ich do pripravenej pomarančovej vody s cukrom a obalíme v kokose.
Dobrú chuť!