Zdravé cuketové hranolky s cesnakom a parmezánom
Na prípravu budeme potrebovať:
4 malé/stredné cukety,
2 PL olivového oleja,
kôra z 1 citróna,
2 strúčiky cesnaku,
3/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu,
soľ a čerstvo namleté korenie.
POSTUP:
Krok 1
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Krok 2
Cuketu si narežeme na hrubšie hranolky (cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu - z každej cukety Vám vyjdu 4 hranolky).
Krok 3
V malej miske si zmiešame olivový olej, citrónovú kôru a cesnak.
Krok 4
Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo-parmezánovú pastu. Snažíme sa rovnomerne nanášať, aby bola celá cuketa natretá.
Krok 5
Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme.
Krok 6
Pečieme v trúbe 11 - 13 minút (grilovanie z vrchu aj zo spodu) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil do zlata.
Krok 7
Upečené vyberieme a podávame ešte teplé.
Dobrú chuť!