Fenomenálna torta Kinder Bueno

Pridal admin dňa March 29, 2015
Kategória: Recepty

 

Správna voľba pre oslávenca. Ten sa určite poteší, keď uvidí túto fenomenálnu tortu Kinder Bueno.

Budeme potrebovať:

Spodné bielkové cesto:

3 ks - bielka
3 lyžice - kr. cukru
1 lyžička - oleja
2 lyžice - múky
1/2 lyžičky - prášku do pečiva
100 g - nahrubo pomletých arašidov

Krém:

250 ml - mlieka
3 ks - žĺtka
1/2 bal. - vanilkový puding
1 lyžica - múky
70 g - masla
3 lyžice - práškového cukru
50 g - horkej čokolády

Šľahačkový krém:

200 ml - smotany na šľahanie
40 g - cukru
1 bal. - stužovač šľahačky Smetafix

Ďalej budeme potrebovať:

500 g - maslových sušienok
100 ml - mlieka
200 g - Nutelly

Na ozdobenie:

strúhaná čokoláda
lieskové oriešky

Postup:

1.

Začneme s krémom. Z mlieka, žĺtkov, pudingu a múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Postupne k maslu pridávame vychladnutý puding a vymiešame na hladký krém.

2.

Bielkové cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne prilejeme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame do vyšľahaných bielkov, premiešame len lyžicou, nie mixérom. Bielkové cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm, posypeme nahrubo mleté arašidy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 - 15 minút.

3.

Upečené cesto vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Potrieme Nutellou a poukladáme sušienky namočené v mlieku. Navrstvíme polovicu vanilkového krému a poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.

4.

50 g horkej čokolády rozpustíme nad parou, vylejeme do zvyšného vanilkového krému, premiešame. Takto pripravený čokoládový krém navrstvíme na keksy.

5.

Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom a vyšľaháme na tuhú šľahačku. Nanesieme na čokoládový krém, pekne uhladíme.

6.

Posypeme nastrúhanou čokoládou a ozdobíme lieskovými orieškami. Necháme na chladnom mieste najlepšie cez noc.

Zdroj: NejRecept.cz