Fenomenálna torta Kinder Bueno
Správna voľba pre oslávenca. Ten sa určite poteší, keď uvidí túto fenomenálnu tortu Kinder Bueno.
Budeme potrebovať:
Spodné bielkové cesto:
3 ks - bielka
3 lyžice - kr. cukru
1 lyžička - oleja
2 lyžice - múky
1/2 lyžičky - prášku do pečiva
100 g - nahrubo pomletých arašidov
Krém:
250 ml - mlieka
3 ks - žĺtka
1/2 bal. - vanilkový puding
1 lyžica - múky
70 g - masla
3 lyžice - práškového cukru
50 g - horkej čokolády
Šľahačkový krém:
200 ml - smotany na šľahanie
40 g - cukru
1 bal. - stužovač šľahačky Smetafix
Ďalej budeme potrebovať:
500 g - maslových sušienok
100 ml - mlieka
200 g - Nutelly
Na ozdobenie:
strúhaná čokoláda
lieskové oriešky
Postup:
1.
Začneme s krémom. Z mlieka, žĺtkov, pudingu a múky uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Postupne k maslu pridávame vychladnutý puding a vymiešame na hladký krém.
2.
Bielkové cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne prilejeme olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame do vyšľahaných bielkov, premiešame len lyžicou, nie mixérom. Bielkové cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm, posypeme nahrubo mleté arašidy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 - 15 minút.
3.
Upečené cesto vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Potrieme Nutellou a poukladáme sušienky namočené v mlieku. Navrstvíme polovicu vanilkového krému a poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
4.
50 g horkej čokolády rozpustíme nad parou, vylejeme do zvyšného vanilkového krému, premiešame. Takto pripravený čokoládový krém navrstvíme na keksy.
5.
Smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom a stužovačom a vyšľaháme na tuhú šľahačku. Nanesieme na čokoládový krém, pekne uhladíme.
6.
Posypeme nastrúhanou čokoládou a ozdobíme lieskovými orieškami. Necháme na chladnom mieste najlepšie cez noc.
Zdroj: NejRecept.cz