Fenomenálna MONTE torta bez pečenia
Na prípravu krému 1 budeme potrebovať:
1 l plnotučného mlieka,
100 g kukuričného škrobu,
100 g kr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
125 g masla.
Na prípravu krému 2 budeme potrebovať:
500 ml smotany na šľahanie,
200 g čokolády,
troška rumu.
Ďalej budeme potrebovať:
BEBE keksy,
troška rumu a troška mlieka.
POSTUP:
Plech alebo formu/dózu si vystelieme BEBE keksami, ktoré pokvapkáme rumom (ak máme radi rozmočenejšie keksíky, môžeme pokvapkať aj mliekom).
Pripravíme si plnku 1. 0,5 l mlieka si zohrejeme na ohni, pridáme doň trochu rumu. V inej miske si zmiešame kr., vanilkový cukor a kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom a miešame, aby sme získali hladkú zmes. Keď nám mlieko začne vrieť, pridáme hladkú zmes a varíme cca 2 minúty. Následne pridáme maslo a celú hmotu nalejeme ešte horúcu na sušienky.
Zatiaľ čo nám plnka 1 na sušienkach prechladne, pripravíme si plnku 2. Smotanu na šľahanie dáme na mierny oheň, pridáme k nej nalámanú čokoládu a varíme dovtedy, kým sa čokoláda nerozpustí. Odstavíme z ohňa, necháme mierne prechladnúť a nalejeme na plnku1.
Takto navrstvená fenomenálna MONTE torta musí postáť a vychladnúť. Vložíme ju do chladničky na minimálne 2 hodiny a následne môžeme krájať na rezy a podávať.
Dobrú chuť!