Ľadové krupicové kocky

Pridal admin dňa August 12, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

7 bielkov,
5 žĺtkov,
10 PL kr. cukru,
4 PL polohrubej múky,
3 PL kakaa,
6 PL vody izbovej teploty,
1 ČL prášku do pečiva.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

1 l plnotučného mlieka,
180 g detskej krupice,
250 g masla alebo palmarinu,
250 g pr. cukru,
4 vanilkové cukre,
2 žĺtka,
2 PL kr. cukru.

Na prípravu polevy budeme potrebovať:

tmavá čokoláda,
1 PL masla,
smotana na šľahanie 33%.


POSTUP:

Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pridáme žĺtka, jemne miešame, potom pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Za stáleho jemného miešania si vytvoríme hustú krémovú hmotu. Nakoniec pridáme vodu izbovej teploty. Vodu vždy pridávame po lyžici a za každou jednou premiešame.

Zmes nalejeme do plechu na pečenie, ktorý sme si predom vymastili tukom a vysypali polohrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 - 20 minút.

Do mlieka pridáme vanilkové cukre a krupicu. Dáme na oheň a uvaríme si hmotu, ktorú odstavíme z ohňa hneď keď nám začne zhustnúť. Necháme prechladnúť.

Žĺtka s cukrom si vyšľaháme a nad parou, Po vyšľahaní si ich necháme tiež vychladnúť.

Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme už vyšľahané žĺtka s cukrom, čo sme šľahali nad parou, dobre premiešame. Potom pridáme uvarenú krupicu a mixérom dôkladne vymixujeme.

Na upečený korpus navrstvíme túto vymixovanú hmotu a necháme v chladničke schladiť.

Na prípravu polevy si rozpustíme čokoládu nad parou, pridáme do nej trocha smotany a 1 PL masla. Pekne spojíme a nalejeme na vychladnutý krupicový krém. Necháme stuhnúť a môžeme krájať na rezy.

Dobrú chuť!