Ako posunúť obyčajné a nudné palacinky na inú úroveň (Fotopostup)
Palacinky sú veľmi jednoduchým jedlom a mnoho z nás si ich vie bez problémov pripraviť.
Všetko, čo potrebujeme na tvorbu palacinkového cesta je múka, mlieko, vajíčka, práškový cukor (nemusí byť) a štipka soli, ktoré si spolu zmiešame a vytvoríme hustú hmotu, ktorá sa dá liať. Pre úplných začiatočníkov, uvádzame aj presné dávkovanie: 120 g hladkej múky, 3 dcl mlieka, 1 vajíčko, štipka soli 1/2 ČL práškového cukru.
Na panvicu si nakreslíme obrysy daného obrázka. Používa sa na to buď puding alebo čokoládový sirup, ktorý si necháme trochu pripiecť. Vždy musíte myslieť na to, že ak niečo nakreslíte, na tanieri sa to zrkadlovo otočí. Ak sa puding alebo sirup trošku pripečie, postupne nalievame cesto.
Ak by ste chceli vytvoriť dvojfarebné cesto (ako psík nižšie) rozdelíme si cestá do dvoch misiek a do jednej misky si pridáme kakao.
Výsledok na tanieri vyzerá úžasne. Doladiť si to môže každý podľa svojho gusta, či už pečeným banánom, maslom, skaramelizovaným ovocím, šľahačkou...
Tento psík vznikol inšpiráciou podľa tigrej palacinky