7 rýchlych tipov na chutnú desiatu so sebou, ak sa chystáte na kúpalisko alebo k vode
Chystáte sa niekam relaxovať a rozmýšľate, čo si pripravíte pod zub? Reštaurácie pri kúpaliskách alebo vodných nádržiach nie sú najlacnejšie a preto je výhodnejšie, ak si rodiny s deťmi pripravia niečo so sebou. Najlepšie je pripraviť niečo rýchle a chutné, čo nasýti a nezaberie veľa miesta, prípadne dlhšie vydrží bez chladničky. Ak však máte prenosnú chladničku, určite si sendvič obohaťte napríklad uvareným vajíčkom alebo volským okom. Dodá sendviču vynikajúcu chuť a určite si pochutnáte.
1. Talianske sendviče s cesnakovým maslom, šunkou, salámou a syrom
Zdroj: NejRecept
Budeme potrebovať: sendvičové rohlíky, šunka, saláma, plátkový syr, maslo, cesnak, soľ
Postup: Sendviče prekrojíme, potrieme obe strany cesnakovým maslom (do masla pridáme prelisovaný cesnak a ochutíme soľou a dôkladne premiešame). Poukladáme plátkový syr, šunku, salámu a sendvičové rohlíky zatvoríme. Originálny recept na talianske sendviče uvádza, že rohlíky zapečieme v trúbe do zlata - syr sa roztečie a pri jedení sa naťahuje. Ak sa však ponáhľate, zapekať nemusíte a chutia aj tak výborne.
2. Opečené CAPRESE sendviče
Zdroj: Fullforkahead
Budeme potrebovať: chlebík, paradajky, bazalku, cesnak, olivový olej, mozzarellu, oregano alebo iné korenie
Postup: Chlebík potrieme cesnakom, uložíme plátok mozzarely, poukladáme paradajky, ktoré posypeme oreganom alebo iným korením (podľa chuti), poukladáme listy bazalky a znova poukladáme plátky mozzarely. Zakryjeme druhým krajcom chleba a vrch potrieme olivovým olejom a ešte vrch posypeme korením. Chlebík opečieme na panvici alebo na grile.
3. Falošný francúzsky avokádový sendvič
Zdroj: Culinaryhill
Budeme potrebovať: maslový corissant, šalát, paradajka, avokádo, slanina, plátkový syr, šunka, majonéza
Postup: Maslový croissant prekrojíme na polovicu, potrieme majonézou a poukladáme ostatné suroviny - šalátový list, na plátky pokrájanú paradajku, šunku, plátky avokáda, opečenú slaninu a plátkový syr. Zakryjeme druhou časťou prekrojeného croissantu a zabalíme.
4. Taliansky pikantný sendvič
Zdroj: Bakerbynature
Budeme potrebovať: dlhé bagety, saláma, šunka, bazalkové listy, šalát, cibuľa, paradajka, chilli papričky. Na potretie: 1 lyžica vínny ocot, 1/2 lyžice sušené oregano, 2 lyžice olivový olej. Chilli pasta - chilli papričky a olivový olej.
Postup: Bagetu prekrojíme na polovicu. Potrieme nátierkou - vymiešame vínny ocot, oregano a olivový olej. Poukladáme šunku, salámu, bazalkové listy, na tenko nakrájanú cibuľu, paradajku a šalát, papriku alebo iné suroviny, ktoré vám najviac chutia, na vrch navrstvíme chilli semienka, ktoré sme rozmiešali v olivovom oleji a bagetu zatvoríme.
5. Šunkové sendviče
Zdroj: Ladybythebay
Budeme potrebovať: žemle, olivový olej, sušená bazalka, šunka, saláma, šalát, paradajka
Postup: Žemle alebo bagety prekrojíme na polovicu, potrieme olivovým olejom a posypeme sušenou bazalkou. Poukladáme šunku, salámu, na tenko nakrájanú paradajku, nakrájaný šalát a bagetu uzavrieme.
6. Pizzový sendvič
Zdroj: Thecomfortofcooking
Budeme potrebovať: klasické kysnuté cesto (napríklad - Kysnuté cesto), šunka, syr.
Postup: kysnuté cesto rozvaľkáme na tenší plát, poukladáme šunku a syr a zrolujeme. Preložíme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe pri teplote 200 stupňov do zlata. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
7. Grécky celozrnny sendvič
Zdroj: Wonkywonderful
Budeme potrebovať: celozrnný chlebík, biely jogurt, mungo klíčky, paprika, cibuľa, čierne olivy, paradajka, uhorka, šalát, olivový olej, feta syr
Postup: Celozrnný chlebík potrieme bielym jogurtom, do ktorého sme pridali feta syr a dôkladne sme nátierku vymiešali. Poukladáme zeleninu - paradajku, cibuľu, šalát, čierne olivy a sendvič zatvoríme.