Výborná stracciatella torta
Vynikajúca smotanová stracciatella torta, plná nastrúhanej čokolády. Bielkové cesto je jemné a so stracciatella plnkou vynikajúce. Mňam!
Budeme potrebovať:
Cesto:
8 ks - bielka
8 lyžíc - práškový cukor
8 lyžíc - polohrubá múka
1/2 bal. - prášok do pečiva
Náplň:
1/2 l - mlieko
8 ks - žĺtka
2 bal. - želatína
1/2 l - smotana
100 g - nahrubo nastrúhaná horká čokoláda
150 g - práškový cukor
Postup:
1.
Bielka s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
2.
Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 1/2 l mlieka si dáme variť na oheň - teplé mlieko odstavíme. Žĺtka s cukrom vyšľaháme a pridáme teplé mlieko. Spolu spojíme a dáme znova na oheň. Keď máme hmotu horúcu, pridáme pripravenú želatínu a dôkladne premiešame. Hmotu necháme vychladnúť.
3.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a vmiešame ju do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Zdroj: Kuhinja-i-ideje