Recept na domácí fondán

Pridal admin dňa April 1, 2015
Kategória: Recepty

 

Pripravte si domáci polevu na zákusky a torty. Výborná poleva z troch ingrediencií. Ak chcete nejakú farebnú, stači pridať potravinárske farbivo.

Budeme potrebovať:

250 g - kr. cukor
130 ml - voda
1 lyžička - ocot 20 percentný

Postup:

1.

Do kastróla nalejeme vodu a ocot, prisypeme kryštálový cukor. Všetko privedieme do varu, potom plameň stiahneme a ešte 10 minút varíme na miernom ohni. Po desiatich minútach sa nám vytvorí cukrový sirup.

2.

Uvarený sirup prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.

3.

Po 5-6 minútach miešania sa postupne zmení farba sirupu na bielu a hmota začne tuhnúť. Ešte stále to za občasného miešania premiešavame.

4.

Po ďalších 5-6 minútach dosiahneme požadovanú konzistenciu.

5.

Podľa potreby môžeme pridať potravinárské farbivo a natrieme na tortu. Táto poleva vystačí na tortu s priemerom 24 cm. Hmota na torte stuhne za menej ako 1 hodinu. Ak potrebujeme viac polevy, urobíme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičky octu. V tomto prípade varíme 15 minút.

Zdroj: Citromhab