Rafaello torta s čokoládou
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
130 g masla,
300 g kr. cukru,
3 vajíčka,
120 ml mlieka,
160 g polohrubej múky,
60 g kakaa,
1 ČL jedlej sódy,
1 ČL prášku do pečiva,
štipka soli.
Na prípravu tmavého krému budeme potrebovať:
250 ml mlieka,
250 ml smotany na šľahanie,
1 balíček čokoládového pudingu.
Na prípravu bieleho krému budeme potrebovať:
250 ml smotany na šľahanie,
2-3 kokosové jogurty,
1 balíček želatíny.
Na prípravu dekorácie budeme potrebovať:
1 balíček Rafaello guličiek,
kokos na posypanie,
horkú čokoládu,
rastlinný olej.
POSTUP:
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne po jednom vajíčku poriadne vymiešamu hustú hmotu. Pridáme múku, kakao, mlieko, sódu, soľ a prášok do pečiva. Hmotu rozvrstvíme do formy na pečenie (priemer cca 24 cm) a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, približne 40 minút. Upečený vyberieme a necháme vychladnúť.
Pripravíme si tmavú plnku. V mlieku si uvaríme hustný puding a necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku, do ktorej postupne pridáme vychladnutý puding a miešame, kým nedostaneme hustú hmotu.
Želatínu si necháme napučať podľa návodu, pridáme ju do jogurtov. Šľahačku si vyšľaháme a pridáme k nej jogurty. Poriadne premiešame.
Môžeme vrstviť. Najskôr si rozrežeme korpus na 2 časti tak, aby sme dostali 2 pláty. Vrstvíme bielu plnku, tmavú plnku, druhý plát cesta a znovy navrstvíme zvyšné plnky. Dáme vychladiť do chladničky.
Čokoládu s 2-3 PL oleja si rozpustíme na ohni. Ozdobíme ňou tortu, posypeme kokosom a rozmiestnime rafaello guličky. Nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!