Osviežujúci koláčik s broskyňovým želé
Vyskúšaný a overený recept. Výborný osviežujúci koláčik. Mňam!
Budeme potrebovať:
Cesto
2 ks - vajíčka
100 g - kryštálový cukor
1 ks - vanilkový cukor
100 ml - olej
100 ml - mlieko
150 g hladká múka
1/2 bal. - prášok do pečiva
Plnka
5 ks - broskyne
700 ml - broskyňový džús
2 ks - zlaté klasy (alebo vanilkový puding)
Okrem toho
piškóty
margot čokoláda
300 ml - šľahačka
Postup:
1.
Na prípravu cesta vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, vmiešame ostatné suroviny a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozmery plechu 27x34cm. Upečieme vo vyhriatej rúre cca 20-25 minút.
2.
Po upečení necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme želé. Broskyne olúpeme od šupky a nakrájame na malé kúsky. V tomto recepte bolo použitých 5 broskýň, môžete použit podľa chuti viac. V broskyňovom dzúse rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme broskyne a uvaríme hustý krém. Upečené cesto môžme pokvapkať zvyšným džúsom, aby bolo šťavnatejšie. Na cesto poukladáme piškóty. Nalejeme pripravený broskyňový krém a necháme vychladnúť.
3.
Po úplnom vychladnutí natrieme vyšľahanú šľahačku. Poukladáme piškóty, v tomto recepte boli použité amaretto piškótky pre zaujímavejšiu chuť, ale stačia aj obyčajné. Na vrch nastrúhame margot tyčinku alebo čokoládu. Necháme poriadne vychladiť, ideálne do druhého dňa. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept.cz