Nadýchaná roláda s marmeládou hotová za 15 minut
Niekedy nám ku kávičke alebo k šálke čaju postačí jednoduchý dezert, ktorý je dokonca pripravený za pár minút. Roládu môžete naplniť čímkoľvek, napríklad marmeládou alebo tvarohom, prípadne nutellou alebo iným čoko orieškovým krémom. U nás doma je veľmi obľúbený parížsky krém, ale ten je nutné pripraviť deň vopred.
Suroviny:
- 2 ks vajíčka,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 1 hrnček kr. cukru,
- 1 hrnček hustého bieleho jogurtu,
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky,
- 1 lyžičku prášku do pečiva,
- na plnenie marmeládu alebo iný krém podľa chuti.
POSTUP:
1.
Pripravíme si hrnček o objeme 200 ml, tiež si pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na najvyššiu teplotu.
2.
Celé vajíčka vyšľaháme s vanilkovým a kr. cukrom do tuhej peny a postupne pridáme biely jogurt. Nie celý, ale po lyžiciach, aby cesto príliš nezredlo. Nakoniec iba zľahka vareškou primiešame polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3.
Cesto navrstvíme na papier na pečenie a dobre ho rozotrieme (rovnomerne), aby sme mali tenkú vrstvu cesta. Pečieme ho 7-8 minút - záleží na hrúbke cesta. Nepečte cesto príliš dlho, aby ste ho zbytočne nevysušili.
4.
Upečené cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie aj s navlhčenou utierkou a počkáme 4-5 minút. Potom cesto rozvinieme, stiahneme papier na pečenie, potrieme ho marmeládou alebo inou plnkou a znova zrolujeme.
5.
Necháme úplne vychladnúť a pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Coolinarika