Kuracie prsia skryté pod zemiakovým kožúškom
Inšpirácií na nedeľný obed nieje nikdy dosť, preto sme si pre vás pripravili ďalší skvelý recept z kuracích pŕs, ktorý môžete pripraviť pre svoju rodinku. Takýchto recept je mnoho a viete si ich pripraviť na sto spôsobov, s obmenou základných surovín. Samozrejme každý pridáva to, čo má rád a čo ponúka jeho chladnička. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si kuracie prsia skryté pod kožúškom.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia,
3 zemiaky,
2 väčšie paradajky,
1 cibuľu,
2 veľké šampiňóny,
kúsok jarnej cibuľky,
150 g kyslej smotany,
soľ a čierne korenie.
Postup:
1.
Kuracie prsia očistíme a umyjeme. Poriadne osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na tenké plátky, ktoré uložíme na pekáč, ktorý sme potreli olejom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2.
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s hubami a orestované navrstvíme na kuracie prsia.
3.
Poukladáme na mesiačiky nakrájané paradajky, posypeme na drobno nasekanou jarnou cibuľkou.
4.
Na cibuľku navrstvíme na hrubšom strúhadle nastrúhaný surový zemiak a celý potrieme kyslou smotanou, ktorú ešte môžete osoliť a okoreniť.
5.
Takto pripravené kuracie rezne pod kožúškom vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Dĺžka pečenia záleží na hrúbke kruacích pŕs, preto sledujeme.
6.
Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
Zdroj: Vk