Cuketové jednohubky so syrom a paradajkou
Pridal admin dňa August 19, 2016
Kategória: Recepty
Podomácky vyrobená emulzia na umývanie chemicky ošetrenej zeleniny a ovocia Výborná cuketová pomazánka, ktorá vám vydrží celú zimu
Ľahký obed, ktorý máte pripravený za pár minút. Určite vyskúšajte a nezabudnite pridať aj cesnak.
Budeme potrebovať:
cuketa
paradajka
strúhaný syr
cesnak
kyslá smotana alebo majonéza
Postup:
1.
Cuketu poriadne umyjeme a nakrájame na kolieska.
2.
Plech vymastíme olejom alebo vyložíme papierom na pečenie a poukladáme kolieska cukety. Osolíme podľa chuti.
3.
Majonézu alebo kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a potrieme povrch cukety.
4.
Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na cuketu s majonézou a cesnakom.
5.
Paradajky ešte posypeme strúhaným syrom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút (záleží na veľkosti cukety a na hrúbke koliesok, takže sledujeme).
Zdroj: VK