Krémový a nadýchaný perník s pomarančovou šťavou

Pridal admin dňa July 28, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

5 vajec,
5 PL kr. cukru,
5 PL polohrubej múky,
3 PL kakaa,
2 ČL kypriaceho prášku na perníky,
100 ml plnotučného mlieka,
100 ml oleja.

Na prípravu zalievacej šťavy budeme potrebovať:

100 ml mlieka,
5 PL kr. cukru,
3 PL rumu,
kúsok nastrúhanej pomarančovej kôry.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie (33%),
300 g čokolády (najlepšie 74 a viac %),
šťava z jedného pomaranča.


POSTUP:

Vajíčka a cukor vymiešame mixérom do krémovej peny. Ak máme vyšľahanú penu, mixér si nastavíme na najnižšie otáčky a pridávame múku, kakao, kypriaci prášok na perník, mlieko a olej. Takto vyšľahanú hmotu si vylejeme do vopred vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov približne 15 minút, neskôr teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 15 minút.

Môžeme sa vrhnúť do prípravy polievacej šťavy. V hrnci si mlieko a cukor privedieme do varu. Akonáhle sa nám zvarí mlieko, pridáme rum. Pomaranč si poriadne očistíme pod tečúcou vodou a najemno si kúsok kôry nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme do mlieka a necháme mierne vychladnúť. Polejeme týmto mliekom upečený a vychladnutý korpus.

Nad nízkym plameňom si privedieme do varu 33 % smotanu, do ktorej pridáme čokoládu a šťavu z jedného pomaranča. Pomaly miešame, až kým sa nám nerozpustí čokoláda.

Zhustnutý krém necháme jemne prechladnúť a natreme ho na poliaty korpus. Necháme postáť na izbovej teplote a neskôr ho vložíme do chladničky, kde nám pekne stuhne. Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: moirecepti.mk