Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom
Zemiaky s cesnakom, kyslou smotanou a na vrchu posypané parmezánom. Vhodné ako príloha alebo ako chuťovka na večer. Mňam!
Budeme potrebovať:
5 ks - zemiaky
100 g - maslo
5 lyžíc - strúhaný parmezán
1 lyžica - kyslá smotana
3 strúčiky - cesnak
3 lyžice - nasekaná petržlenová vňať
Postup:
1.
Zemiaky umyjeme a nakrájame na plátky. Naukladáme ich na panvicu a zalejeme ich vodou. Varíme do mäkka.
2.
Pripravíme si cesnakovou nátierku: Cesnak vymiešame s mäkkým maslom, ochutíme soľou, korením. Pridáme strúhaný parmezán s nasekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec to zjemníme kyslou smotanou.
3.
Uvarené zemiaky naukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a potrieme ich pripravenou cesnakovou nátierkou.
4.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 10 - 15 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept