Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom

Pridal admin dňa May 1, 2015
Kategória: Recepty

 

Zemiaky s cesnakom, kyslou smotanou a na vrchu posypané parmezánom. Vhodné ako príloha alebo ako chuťovka na večer. Mňam!

Budeme potrebovať:

5 ks - zemiaky
100 g - maslo
5 lyžíc - strúhaný parmezán
1 lyžica - kyslá smotana
3 strúčiky - cesnak
3 lyžice - nasekaná petržlenová vňať

Postup:

1.

Zemiaky umyjeme a nakrájame na plátky. Naukladáme ich na panvicu a zalejeme ich vodou. Varíme do mäkka.

2.

Pripravíme si cesnakovou nátierku: Cesnak vymiešame s mäkkým maslom, ochutíme soľou, korením. Pridáme strúhaný parmezán s nasekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec to zjemníme kyslou smotanou.

3.

Uvarené zemiaky naukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a potrieme ich pripravenou cesnakovou nátierkou.

4.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 10 - 15 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: NejRecept