Zemiakový ježko

Pridal admin dňa January 20, 2015
Kategória: Recepty

 

Zemiakového ježka možno podávať ako prílohu k jedlu alebo ako samotné hlavné jedlo. Naplniť si ho môžete ľubovoľnými surovinami. Mňamka!

Budeme potrebovať:

1 kg - veľké zemiaky
150 g - syr
10 plátkov slaniny
1 ks - stredne veľká cibuľa
2  - vetvičky rozmarínu
soľ
korenie
olej


 Postup:

1.

Zemiaky si očistíme a uvaríme v celku do polomäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť.

2.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom alebo vymažeme olejom (maslom). Zemiaky si nakrájame tak, aby sme z nich dostali ježka a do každej medzery si vložíme striedavo plátok slaniny, cibule a syra.

3.

Rozmarín si podrvíme a pridáme k nemu soľ, korenie podľa chuti a olej. Zmiešame a polejeme touto zmesou (alebo potrieme) zemiaky a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov po dobu cca 40 minút - záleží na veľkosti zemiakov.

Dobrú chuť!